Tudomány és Bűnmegelőzés nemzetközi konferencia

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács 2018. május 24-én harmadik alkalommal rendezi meg a Tudomány és Bűnmegelőzés című nemzetközi konferenciát, amelynek célja a külföldi jó gyakorlatok megismerése, valamint a hazai jó gyakorlatok bemutatása a bűnmegelőzés területén. A konferenciára jelentkezni az EKOR rendszerben lehet.

Időpont: 2018. május 24.
Helyszín: ORFK RIK 1139 Budapest, Teve u. 4-6.

http://www.bunmegelozes.info/hu/node/63

 

 

2018. április 26.

Bűnmegelőzési Fesztivál

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács hagyományteremtő szándékkal Bűnmegelőzési Fesztivált szervezett a a VIII. Rendőr- és Tűzoltónapra. jeles eseményre. Az NBT felhívására számos megyei rendőr-főkapitányság jelentkezett, hogy együtt képviseljük a bűnmegelőzés ügyét a Városligetben.

A megyei rendőr-főkapitányságok mellett az ORFK és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága is részt vett a rendezvényen, amely a számos sokszínű sátor, a változatos helyszínek mellett interaktív rendőrségi bemutatót és óriási játékokat is kínált a közönségnek…

http://www.bunmegelozes.info/hu/node/62

 

 

2018. március 23. 13:40

Magyarország a világ 15. legbiztonságosabb állama

Magyarország mára a világ 15. legbiztonságosabb államává vált a kormányzat, az Országgyűlés és a rendőrség közös erőfeszítései nyomán - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter, amikor 570 új szolgálati autót adott át a Készenléti Rendőrség központi objektumában.

http://www.kormany.hu/hu/belugyminiszterium/hirek/magyarorszag-a-vilag-15-legbiztonsagosabb-allama

 

 

2018. február 27.

Az élmezőnyben végeztünk Tallinban

Negyedik helyen végzett a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Titkárságának programja az Európai Bűnmegelőzési Hálózat által rendezett Legjobb Gyakorlatok Konferencián, amelyen az EU tagállamai évente bemutatják a legsikeresebb bűnmegelőzési projektjeiket.

A Tallinnban rendezett konferencia témája a kiberbiztonság volt. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács a „Mesés bűnmegelőzés” című projekttel pályázott az Európai Bűnmegelőzési Díjra.

http://www.bunmegelozes.info/hu/node/51

 

 

2017. december 28.

2018-ban is a magyar emberek biztonsága az első

A biztonság lesz a legfőbb érték 2018-ban Európában, és a kormány számára is a magyar emberek biztonsága az első - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Vargha Tamással, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárával tartott közös sajtótájékoztatóján.

http://www.kormany.hu/hu/belugyminiszterium/parlamenti-allamtitkarsag/hirek/2018-ban-is-a-magyar-emberek-biztonsaga-az-elso

 

 

2017. november 09.

Bűnmegelőzési iránytű konferencia

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács 2017. december 18-ikán hatodik alkalommal rendezi meg a „Bűnmegelőzési iránytű” konferenciáját, amelyen a bűnmegelőzési területen megvalósítható innovatív törekvéseket, programokat mutatja be. A konferencia egyben ünnepélyes keretet biztosít elismerések átadásához, amelyekkel azon munkatársakat, együttműködő partnereinket díjazzuk, akik ez évben is töretlenül dolgoztak a bűnmegelőzés céljainak megvalósításán. 

http://www.bunmegelozes.info/hu/node/42

 

 

2017. július 26.

A rend a legfontosabb európai közösségi érték

Ma egész Európában a rend a legfontosabb közösségi érték, és a kormány elkötelezett polgárai biztonságának védelme iránt - közölte Kontrát Károly Remeteszőlősön, a büntetés-végrehajtási felügyelőképzésen végzettek kibocsátó ünnepségén.

http://www.kormany.hu/hu/belugyminiszterium/parlamenti-allamtitkarsag/hirek/kontrat-a-rend-a-legfontosabb-europai-kozossegi-ertek

 

 

2017. július 04.

Hogy került a hűtőbe Hajós András?

Nem mindennapi szerepben és nem mindennapi ruhában tűnt fel Hajós András az interneten. A zenész tűzpiros szmokingban, afféle dzsinnként jelenik meg egy oktatási célú szpotban, amely a vagyonvédelem, és a lakásbiztonság fontosságát hangsúlyozza a nyár elején. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács ismeretterjesztő kampányával szeretne időben figyelmeztetni mindenkit arra, hogy gondolja át otthona biztonságát mielőtt nyaralni indul.

http://www.bunmegelozes.info/hu/node/26

 

 

2017. július 1.

Magyarország közbiztonsága szilárd és szélsőségektől mentes

Szilárdnak és szélsőségektől mentesnek nevezte Magyarország közbiztonságát a belügyminiszter a budapesti Kapisztrán téren tartott tisztavató ünnepségen szombaton.

http://www.kormany.hu/hu/belugyminiszterium/hirek/magyarorszag-kozbiztonsaga-szilard-es-szelsosegektol-mentes

 

 

2017. június 24.

Felére csökkent a közterületi bűnözés

Az elmúlt hét évben felére csökkent a közterületi bűnözés Magyarországon a polgárőrség és a rendőrség hatékony együttműködésének eredményeként - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter a 23. Országos polgárőrnap és 6. Országos lovas polgárőr szemle megnyitóján Nyíregyházán.

http://www.kormany.hu/hu/belugyminiszterium/hirek/felere-csokkent-a-kozteruleti-bunozes

 

 

2017. június 15.

Tudomány és bűnmegelőzés nemzetközi konferencia

A bűnmegelőzés feladata a tudományos kutatásokat, a kriminológiai felismeréseket, az értékelő-elemző tudást átültetni a gyakorlatba - erről a belügyminiszter beszélt csütörtökön a Tudomány és bűnmegelőzés címmel megrendezett nemzetközi konferencián a rendőrség Teve utcai székházában.

http://www.kormany.hu/hu/belugyminiszterium/hirek/a-bunmegelozes-feladata-a-tudomanyos-eredmenyek-atultetese-a-gyakorlatba

 

 

2017. június 7.

Jövőre több pénz jut a rendőrségre, a biztonságra

Jövőre több pénz jut a rendőrségre, a biztonságra - mint a legfontosabb közösségi értékre -, ezáltal a büdzsé nyertesei a magyar emberek - mondta Kontrát Károly annak apropóján, hogy a parlament várhatóan a jövő héten fogadja el a 2018-as költségvetést.

http://www.kormany.hu/hu/belugyminiszterium/parlamenti-allamtitkarsag/hirek/jovore-tobb-penz-jut-a-rendorsegre-a-biztonsagra